Maja Willander

Författare
Vissa människor är som rosor. Andra påminner mer om violer …               

Melinda jobbar som administratör på en reklambyrå men drömmer om att bli en framgångsrik art director. Hon försöker alltid passa in och göra det som förväntas av henne.

Men på jobbet finns två andra som inte är lika måna om att följa normen. Dels den äldre kollegan Erik, och så Mårten – den udda killen som jobbar i postrummet och som Melinda inte kan låta bli att störa sig på.

Trots att Melinda gör allt rätt känns det bara fel. Inte ens när det blir semester och hon får vara ensam i sitt älskade torp kan hon slappna av. När tillvaron till slut rämnar inser hon att hon har tappat bort sig själv på vägen.

Vem är hon egentligen? Vad är viktigt i livet?
Och hur kommer det sig att Erik inte har några rosor i sin trädgård, men däremot gott om violer?

Konsten att bli en viol är en charmig, humoristisk och romantisk berättelse om livets små och stora frågor.

Utgivningsdatum: 1 aug 2018 HarperCollins Nordic Förlag     

(Omslag: Jenny Liljegren)


Sagt om Konsten att bli en viol:

”Åh, vilken härlig bok det här var! Det mysiga omslaget är verkligen representativt för innehållet. Det är precis sådana här böcker jag gillar att läsa – vardagligt innehåll med karaktärer som skulle kunna vara ens granne och med fokus på relationer och sådant som de flesta människor funderar på.” – Malins bokblogg

”Maja Willander har skrivit den här fina berättelsen för Harlequin. Köpte den på Ica och blev så förtjust. Konsten att bli en viol, heter den och rekommenderas.” – Simona Ahrnstedt, författare

”Underbar, charmig och gripande!” – Jenniesboklista  

”Konsten att bli en viol är en romance som drar åt feelgood-hållet. Maja Willander skriver på ett annorlunda och finurligt sätt med glimten i ögat. Hon har lyckats se det stora i det lilla.” – Bokviskerskan 

"Konsten att bli en viol är en mysig bok som både är rolig, lättsam, sorglig och fylld av igenkänning. Det är en bok som passar för alla och jag rekommenderar er verkligen att läsa den!" Agnes bokblogg

 

 


 

Kärlek börjar med mord

Vera lever ett lugnt pensionärsliv fyllt av korsord och hundpromenader, när ett misstänkt dödsfall inträffar i byn Tjugesta - den lantliga idyll där hon bor. Av en slump avslöjas Veras mindre stillsamma bakgrund, och hon dras något motvilligt in i en mordutredning som snart kommer att likna ett korsord av den klurigare sorten.

Polisen Viktor är stockholmare från början men har flyttat till Örebro på grund av sina personliga problem. Han kämpar för att få träffa sin son oftare, samtidigt som han försöker vänja sig vid sin förändrade tillvaro. Men de nya omgivningarna imponerar lika lite på Viktor som kollegan Sunes omständliga arbetsmetoder.

Snart inträffar den ena obehagliga incidenten efter den andra i det förrädiskt höstsköna Tjugesta, och till och med Viktor tvingas inse att fallet med skottet i skogen kanske inte är så enkelt som det först verkade vara. Alla i den lilla byn tycks ha något att dölja – såväl den bullbakande tanten som de svampälskande före detta biologilärarna, den tyste atleten och den fridsamme trädgårdsmästaren.    

Utgivningsdatum: Augusti 2019 Ordberoende FörlagSamtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång

”Visst kan det väl vara så att jag råkade slänga lite mer med benen än jag brukar i förmiddags när jag mötte Harald i trappan till bibliotekets facklitterära avdelning, men att därmed påstå att jag medvetet satte krokben för honom är att gravt överdriva min skuld i det hela.”

Efter en incident på jobbet tvingas Nea ta semester från stadsbiblioteket i Älvskoga. Dessutom kräver hennes chef att hon ska gå i terapi – en samtalsgrupp för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång. Neas liv har visserligen varit dystrare sedan cockerspanieln Charlotte Brontë gick bort, men att älta det flera gånger i veckan tillsammans med främlingar kan väl knappast göra saken bättre? 

Till en början tampas Nea med hur hon ska hantera de andra i gruppen, i synnerhet Bix – mannen som doftar hö, inte kan sitta still och som upptar en allt större del av hennes tankar. Men efterhand öppnar sig den slutna Nea alltmer och släpper fram känslor som hon tidigare tryckt undan. Plötsligt är inget sig likt …

Samtalsgruppen för sorgbearbetning vid husdjurs hädangång är en oemotståndlig feelgoodroman med skruvad humor – en berättelse om att vara annorlunda och lära sig omfamna det, om djur och sorg och om hur pirrande kärlek och vänskap kan förändra allt. 

Utgivningsdatum: September 2019 HarperCollins Nordic Förlag (Omslag: Jenny Liljegren)